Éljetek békében együtt, és a gyermek csatlakozni fog hozzátok

Ossza meg a cikket
2023. 08. 07. | Szerző: Luca, Laura anyukája
A szülővé válás teljesen megváltoztatja a mentális beállítódásunkat, és új sorrendet állít fel. Tudat alatt. A természet úgy alkotta meg, hogy bekapcsolódik a felelősségi központ agyunkban, és felnőtte válunk, amikor új élet érkezik. Miért olyan fontos, hogy önmagunk maradjunk?

Láttam anyákat, akik feladták karrierjüket és hobbijukat, hogy minden energiájukat a gyermekükkel való foglalkozásba tudják fektetni. Láttam apákat, akik boldogtalanok voltak, mert mellőzve érezték magukat.

Ezek olyan szélsőséges modellek, amelyben a gyermek tönkreteszi a partnerkapcsolatot, és ez nem jó senkinek. Mégis gyakran megtörténik. Mit gondol, milyen gyermekké válik az, aki mindig elsőbbséget élvez? És mi fog történni egy olyan kapcsolattal, amelyben az egyik fél mellőzve van?

Tudom, hogy tudja a választ.
A gyermek mérföldkő, teszt, elkötelezettség. De nem feltétlenül kell, hogy akadályt képezzen a szülők között. Az élet nem áll meg. Gondozza a az Önök között lévő szerelmet apró gesztusokkal, támogassák egymást abban, amit élveznek, legyenek figyelmesek és őszinték egymással, segítsenek egymásnak és beszélgessenek. A gyermek elsősorban a szülők kommunikációjából tanul. És ha jól csinálják, akkor gyermekükkel  is minden rendben lesz.

Ne törődjön kollégája rosszindulatú beszólásával, hogy minden szórakozás véget ér, miután a gyermek megszületett. Egyszerűen csak éljenek. Mint férfi és nő, mint partnerek, mint férj és feleség. Éljenek békében. No és a gyermek? Gyermekük egyszerűen csatlakozni fog Önökhöz. A gyermek érkezésével a szórakozás messze nem ér véget, sőt, csak most kezdődik.

Kapcsolódó cikkek

Marslakócskák gyereknap

A legaranyosabbak, a legokosabbak és a leghuncutabbak: ma őket ünnepeljünk! 🎉 🖌️ Gyereknap alkalmából egy letölthető Marslakócskák színezővel is készültünk, töltsd le most! Boldog gyereknapot kíván a Marslakócskák! 🤗❤️

Olvasson tovább

A legnagyobb élmény, hogy részben mi alkottuk a Mesés Űrkaland világát

Fiatalok, tehetségesek és hatalmas a képzelőerejük. Ferencsik Benjámin és Geltz Gergő vizuális tartalomkészítők, akik 2021 óta dolgoznak együtt a legkülönbözőbb 3D animációs projekteken. Nekik köszönhetjük a Mesés Űrkaland illusztrációit, amelyeken megelevenednek Marsi Mimi és Marsi Martin kalandjai.

Olvasson tovább

Fent vagyunk a social media platformokon is