Éljetek békében együtt, és a gyermek csatlakozni fog hozzátok

Ossza meg a cikket
2018. 08. 07. | Szerző: Luca, Laura anyukája
A szülővé válás teljesen megváltoztatja a mentális beállítódásunkat, és új sorrendet állít fel. Tudat alatt. A természet úgy alkotta meg, hogy bekapcsolódik a felelősségi központ agyunkban, és felnőtte válunk, amikor új élet érkezik. Miért olyan fontos, hogy önmagunk maradjunk?

Láttam anyákat, akik feladták karrierjüket és hobbijukat, hogy minden energiájukat a gyermekükkel való foglalkozásba tudják fektetni. Láttam apákat, akik boldogtalanok voltak, mert mellőzve érezték magukat.

Ezek olyan szélsőséges modellek, amelyben a gyermek tönkreteszi a partnerkapcsolatot, és ez nem jó senkinek. Mégis gyakran megtörténik. Mit gondol, milyen gyermekké válik az, aki mindig elsőbbséget élvez? És mi fog történni egy olyan kapcsolattal, amelyben az egyik fél mellőzve van?

Tudom, hogy tudja a választ.
A gyermek mérföldkő, teszt, elkötelezettség. De nem feltétlenül kell, hogy akadályt képezzen a szülők között. Az élet nem áll meg. Gondozza a az Önök között lévő szerelmet apró gesztusokkal, támogassák egymást abban, amit élveznek, legyenek figyelmesek és őszinték egymással, segítsenek egymásnak és beszélgessenek. A gyermek elsősorban a szülők kommunikációjából tanul. És ha jól csinálják, akkor gyermekükkel  is minden rendben lesz.

Ne törődjön kollégája rosszindulatú beszólásával, hogy minden szórakozás véget ér, miután a gyermek megszületett. Egyszerűen csak éljenek. Mint férfi és nő, mint partnerek, mint férj és feleség. Éljenek békében. No és a gyermek? Gyermekük egyszerűen csatlakozni fog Önökhöz. A gyermek érkezésével a szórakozás messze nem ér véget, sőt, csak most kezdődik.

Kapcsolódó cikkek

Az anyák szerepe a 21. században

„A mai világban van választásod. Soha nem volt ilyen, amikor mi fiatalok voltunk." Tegye fel a kezét, aki ezt a mondatot már hallotta az anyukájától. Vagy a nagymamájától. És ez igaz. Sok olyan dolog van, ami ma elérhető, de annak idején nem volt az.

Olvasson tovább

A nyugodt anyaság kulcsa? A józan ész és a megérzés

Amikor gyermeke megszületik, nincs elég ideje aludni, nincs elég ideje önmagára, nincs elég ideje hobbijára vagy egyszerűen csak a pihenésre. Azonban tanácsokból rengeteget kap. És abszolút mindenkitől. Meg kell védenie magát ettől.

Olvasson tovább

Fent vagyunk a social media platformokon is