Szaturnusz

Látod ezt a szépséget? Ez a Szaturnusz!

A Naptól számított hatodik bolygó a Szaturnusz, a második legnagyobb gázóriás, amelynek szintén nincs szilárd felszíne.
Saturn - prstence
A Naprendszer bolygói közül a Szaturnusznak vannak a legszebb gyűrűi, amelyek lapos karikákra hasonlítanak, és az egész bolygót körülölelik. A gyűrűk jégből, porból, kövekből és kisebb holdakból állnak. 
Saturn - nízká hustota
A Szaturnusz érdekessége, hogy sűrűsége hihetetlenül alacsony. Még a földi víz sűrűségénél is kisebb. Hogy tudod ezt elképzelni? Képzelj el például egy hatalmas, vízzel teli medencét, amelyben a Szaturnusz is elférne, úszna a víz felszínén.
Saturn - měsíce
A Jupiterhez hasonlóan a Szaturnusz körül is több tucatnyi hold kering. A legnépszerűbb és legnagyobb közülük a Titán, amelyen néhány éve landolt egy szonda, amely a történelem során először képeket küldött nekünk egy idegen hold felszínéről. Ez a szonda azt is megállapította, hogy hasonló életkörülmények uralkodnak rajta, mint a Földön a földtörténet korai szakaszában. Azt azonban csak találgatni tudjuk, hogy valóban volt-e élet a Titánon. 

Kifestőkönyv

Ki tudod színezni a bolygót, hogy úgy nézzen ki, mint az igazi? Kérj meg egy felnőttet, hogy nyomtassa ki neked ezeket a színező oldalakat. Akkor már csak néhány színes zsírkrétára van szükséged, és máris kezdheted!

Letöltés PDF

Kifestőkönyv

Szeretnél felfedezni egy másik bolygót?

Uránusz

Nem tudod eldönteni, melyik útvonalon indulj tovább? Csak kattints a kék gombra!