Mars

Ez a Mars, az elmúlt néhány év „szupersztárja”!

A Mars a negyedik és egyben utolsó a Naprendszer úgynevezett kőzetbolygói közül.
Mars - kamenná planeta
Az égbolton a Marsot élénkvörös színe alapján lehet felismerni, amelyet a Mars felszínén található vas nagy mennyisége okoz. És mivel nagyon ritka a légköre, a vörös szín a Földről távcsővel is jól látható. Ezért nevezzük a Marsot vörös bolygónak.
Mars - menší než Země
Bár a Mars sokkal kisebb, mint a Föld, mégis sok közös vonásuk van. Például a nappalok majdnem ugyanannyi ideig tartanak, mint a Földön, és a hőmérséklet is hasonló. A Marson nem lehet szkafander nélkül sétálni, de az emberek Marsra küldött szondái remekül működnek.
Mars - Život
Volt élet a Marson a múltban? Nos, talán hamarosan kiderül, mert sok űrkutatással foglalkozó szervezet próbál emberekkel teli űrhajókkal leszállni a Marsra. Egyelőre csak filmek vannak tele titokzatos idegenekkel és varázslatos űrhajókkal, ezért még mi, Marslakócskák is többnyire a fantázia, a mesék és az álmok világában élő titokzatos lények vagyunk. De ki tudja, mi a valóság?

Kifestőkönyv

Ki tudod színezni a bolygót, hogy úgy nézzen ki, mint az igazi? Kérj meg egy felnőttet, hogy nyomtassa ki neked ezeket a színező oldalakat. Akkor már csak néhány színes zsírkrétára van szükséged, és máris kezdheted!

Letöltés PDF

Kifestőkönyv

Szeretnél felfedezni egy másik bolygót?

Jupiter

Nem tudod eldönteni, melyik útvonalon indulj tovább? Csak kattints a kék gombra!