Mi ketten. Hogyan változott meg az életünk gyermekünk születése után?

Ossza meg a cikket
2018. 08. 07. | Szerző: Kata, Tomi anyukája
Vacsora egy jó étteremben, mozi, színház, zenei fesztivál, téli vakáció, nyári vakáció, egy üveg bor itt, egy üveg bor ott. Így nézett ki házasélete, mielőtt megszületett a gyermeke.

Mirelit pizza vacsorára a TV előtt, külön hálószoba, ketten fogják a gyereket, amikor kiszívják a váladékot az orrából, vagy gyerekülést vásárolnak. Így néz ki most a házasélete. 

Jobb vagy rosszabb? A válasz: más. És főleg mi ketten lettünk mások. Nem vagyunk többé csak egy pár, akik a saját szórakozásukat keresik. Főállású szülők lettünk. De nem csak a gyermek az egyetlen közös projektünk. A nagyobb cél az, hogy megőrizzük azt a törékeny kapcsolatot, amely egyszer létezett közöttünk, és ami most egy halom koszos pelenka alatt lapul. Ezt hívom én kihívásnak.

Ne legyünk csak Anya és Apa. Legyünk Kata és János, Klára és Tamás, vagy Luca és Dani. Legalábbis néha legyünk a pár, aki nem felejtette el, miért szeretjük egymást. Ez lehet a kulcsa egy normális és boldog családnak. 

Kapcsolódó cikkek

Éljetek békében együtt, és a gyermek csatlakozni fog hozzátok

A szülővé válás teljesen megváltoztatja a mentális beállítódásunkat, és új sorrendet állít fel. Tudat alatt. A természet úgy alkotta meg, hogy bekapcsolódik a felelősségi központ agyunkban, és felnőtte válunk, amikor új élet érkezik. Miért olyan fontos, hogy önmagunk maradjunk?

Olvasson tovább

Az anyák szerepe a 21. században

„A mai világban van választásod. Soha nem volt ilyen, amikor mi fiatalok voltunk." Tegye fel a kezét, aki ezt a mondatot már hallotta az anyukájától. Vagy a nagymamájától. És ez igaz. Sok olyan dolog van, ami ma elérhető, de annak idején nem volt az.

Olvasson tovább

Fent vagyunk a social media platformokon is