Az anyák szerepe a 21. században

Ossza meg a cikket
2018. 08. 07. | Szerző: Luca, Laura anyukája
„A mai világban van választásod. Soha nem volt ilyen, amikor mi fiatalok voltunk." Tegye fel a kezét, aki ezt a mondatot már hallotta az anyukájától. Vagy a nagymamájától. És ez igaz. Sok olyan dolog van, ami ma elérhető, de annak idején nem volt az.

Akkoriban csak egyfajta kismama ruha volt, a pelenkák textilből készültek, és mindössze két babakocsi közül választhattak, ami semmi a mai szuperkényelmes leggingsekhez, anatómiai cumikhoz, bébiőrökhöz, babakocsikhoz, hordozókhoz, stb. képest.

Mivel egyensúlyt kell fenntartani a világban, nem élvezhetjük szabadon ezeket a praktikus dolgokat. És most nem a pénzügyi szempontról beszélek. Minden egyes egyszerűsítés fokozott igényekkel van egyensúlyban. Ha annyi szerkentyűnk van, ami megkönnyíti az anyaságot, akkor elegendő hellyel is kell rendelkeznünk a normál működéshez.
Gyermekét beteheti egy hátizsákba, és túrázhat a hegyekben. Dolgozhat otthon is, és folytathatja a karrierépítést. Beadhatja gyermekét a gyermekmegőrzőbe, és mehet a konditerembe. Egyszerűen megtehet bármit, amit akkor tett, amikor még nem volt gyermeke, és mindezek felett jól és kipihenten nézhet ki.

És ha nem tud lépést tartani a fent felsorolt tevékenységekkel, inkompetensnek érzi magát. Ez egyszerűen butaság! Mindannyian megtesszük a tőlünk telhető legjobbat, hogy jó anyák legyünk. Ha a munkája boldoggá teszi, dolgozzon. Ha élvezi a testmozgást, mozogjon. De soha ne engedje, hogy környezete nyomást gyakoroljon Önre, megmondva, hogy egy modern anyukának képesnek kell lennie kezelnie mindent. Nincs semmi, amit meg kell tennie. Az anya szerepe a 21. században nem arról szól, hogy a lehető legmagasabb színvonalú legyen, hanem arról, hogy a lehető legelégedettebb legyen, az egész család nyugodt legyen, beleértve önmagát is.

Kapcsolódó cikkek

Éljetek békében együtt, és a gyermek csatlakozni fog hozzátok

A szülővé válás teljesen megváltoztatja a mentális beállítódásunkat, és új sorrendet állít fel. Tudat alatt. A természet úgy alkotta meg, hogy bekapcsolódik a felelősségi központ agyunkban, és felnőtte válunk, amikor új élet érkezik. Miért olyan fontos, hogy önmagunk maradjunk?

Olvasson tovább

A nyugodt anyaság kulcsa? A józan ész és a megérzés

Amikor gyermeke megszületik, nincs elég ideje aludni, nincs elég ideje önmagára, nincs elég ideje hobbijára vagy egyszerűen csak a pihenésre. Azonban tanácsokból rengeteget kap. És abszolút mindenkitől. Meg kell védenie magát ettől.

Olvasson tovább

Fent vagyunk a social media platformokon is