A nyugodt anyaság kulcsa? A józan ész és a megérzés

Ossza meg a cikket
2018. 08. 07. | Szerző: Luca, Laura anyukája
Amikor gyermeke megszületik, nincs elég ideje aludni, nincs elég ideje önmagára, nincs elég ideje hobbijára vagy egyszerűen csak a pihenésre. Azonban tanácsokból rengeteget kap. És abszolút mindenkitől. Meg kell védenie magát ettől.

Tanácsot kapni a családjától vagy közeli barátaitól még elviselhető. Na de a középiskolai barátnőjétől, akit öt éve nem látott, és akinek az egyetlen dolga az életben, hogye elvigye a csivaváját a szépségszalonba...?

Hogy lehet az, hogy hirtelen mindenki a legjobbat akarja Önnek?

„Muszáj sírni hagyni a gyereket különben a rabszolgája lesz!"
„Aludjon, amikor a gyerek alszik.“
„Szoptat? Folytassa, amíg csak lehet. Legalább egy évig.“
„Szoptat? Hát hagyja abba! Adjon tápszert a gyereknek, sokkal kényelmesebb."
„Várjon, úgy érti, hogy a baba Önnel alszik a hálószobában?
„Várjon, úgy érti, hogy a baba nem Önnel alszik a hálószobában?
„Várjon, úgy érti, hogy a férje a hálószobában alszik, Ön pedig a babával külön?
És ez a lista csak folytatódik. Szétrobban tőle a feje. A legfontosabb, hogy megőrizze a nyugalmát. Hallgassa meg a jótanácsokat, és ha van lehetősége, adjon hangot saját véleményényének, de soha ne vitatkozzon. Csak tönkreteszi vele a napját. A gyereknevelésben leginkább a józan ész és a megérzés működik. Mindig is így volt. Csak az anya tudja, mi a legjobb gyermekének. Csak figyeljen gyermekére, és hamarosan tudni fogja, melyik a megfelelő út az Önök számára.

Kapcsolódó cikkek

Éljetek békében együtt, és a gyermek csatlakozni fog hozzátok

A szülővé válás teljesen megváltoztatja a mentális beállítódásunkat, és új sorrendet állít fel. Tudat alatt. A természet úgy alkotta meg, hogy bekapcsolódik a felelősségi központ agyunkban, és felnőtte válunk, amikor új élet érkezik. Miért olyan fontos, hogy önmagunk maradjunk?

Olvasson tovább

Az anyák szerepe a 21. században

„A mai világban van választásod. Soha nem volt ilyen, amikor mi fiatalok voltunk." Tegye fel a kezét, aki ezt a mondatot már hallotta az anyukájától. Vagy a nagymamájától. És ez igaz. Sok olyan dolog van, ami ma elérhető, de annak idején nem volt az.

Olvasson tovább

Fent vagyunk a social media platformokon is