A nyugodt anyaság kulcsa? A józan ész és a megérzés

Ossza meg a cikket
2023. 08. 07. | Szerző: Luca, Laura anyukája
Amikor gyermeke megszületik, nincs elég ideje aludni, nincs elég ideje önmagára, nincs elég ideje hobbijára vagy egyszerűen csak a pihenésre. Azonban tanácsokból rengeteget kap. És abszolút mindenkitől. Meg kell védenie magát ettől.

Tanácsot kapni a családjától vagy közeli barátaitól még elviselhető. Na de a középiskolai barátnőjétől, akit öt éve nem látott, és akinek az egyetlen dolga az életben, hogye elvigye a csivaváját a szépségszalonba...?

Hogy lehet az, hogy hirtelen mindenki a legjobbat akarja Önnek?

„Muszáj sírni hagyni a gyereket különben a rabszolgája lesz!"
„Aludjon, amikor a gyerek alszik.“
„Szoptat? Folytassa, amíg csak lehet. Legalább egy évig.“
„Szoptat? Hát hagyja abba! Adjon tápszert a gyereknek, sokkal kényelmesebb."
„Várjon, úgy érti, hogy a baba Önnel alszik a hálószobában?
„Várjon, úgy érti, hogy a baba nem Önnel alszik a hálószobában?
„Várjon, úgy érti, hogy a férje a hálószobában alszik, Ön pedig a babával külön?
És ez a lista csak folytatódik. Szétrobban tőle a feje. A legfontosabb, hogy megőrizze a nyugalmát. Hallgassa meg a jótanácsokat, és ha van lehetősége, adjon hangot saját véleményényének, de soha ne vitatkozzon. Csak tönkreteszi vele a napját. A gyereknevelésben leginkább a józan ész és a megérzés működik. Mindig is így volt. Csak az anya tudja, mi a legjobb gyermekének. Csak figyeljen gyermekére, és hamarosan tudni fogja, melyik a megfelelő út az Önök számára.

Kapcsolódó cikkek

Marslakócskák gyereknap

A legaranyosabbak, a legokosabbak és a leghuncutabbak: ma őket ünnepeljünk! 🎉 🖌️ Gyereknap alkalmából egy letölthető Marslakócskák színezővel is készültünk, töltsd le most! Boldog gyereknapot kíván a Marslakócskák! 🤗❤️

Olvasson tovább

A legnagyobb élmény, hogy részben mi alkottuk a Mesés Űrkaland világát

Fiatalok, tehetségesek és hatalmas a képzelőerejük. Ferencsik Benjámin és Geltz Gergő vizuális tartalomkészítők, akik 2021 óta dolgoznak együtt a legkülönbözőbb 3D animációs projekteken. Nekik köszönhetjük a Mesés Űrkaland illusztrációit, amelyeken megelevenednek Marsi Mimi és Marsi Martin kalandjai.

Olvasson tovább

Fent vagyunk a social media platformokon is